Βρίσκεστε εδώ: Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Fax over IP

Fax over IP

 

Υπηρεσία FAX over IP

Η υπηρεσία αυτή, παρέχει στους χρήστες του Πανεπιστημίου την δυνατότητα να στείλουν και να λάβουν FAX χωρίς την χρήση συσκευής FAX, απλά μέσω του προγράμματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Τα βασικά πλεονεκτήματα της λύσης αυτής έναντι των συσκευών FAX είιναι:

  1. Οικονομία σε αναλώσιμα (χαρτιά, μελάνια)
  2. Εύκολη αποστολή fax μέσα από το mailbox σας
  3. Αποστολή Fax μαζικά σε πολλούς αποδέκτες
  4. Λήψη επιβεβαίωσης για την σωστή παράδοση του FAX
  5. Εύκολή προώθηση fax που λάβατε , σε τρίτους
  6. Δυνατότητα αποστολής fax με συνοδευτική πρότυπη πρώτη σελίδα
  7. Αρχειοθέτηση όλων των ληφθέντων fax

Οι χρήστες του Πανεπιστημίου (που έχουν δικαίωμα απόκτησης γραμμής FAX),  υποβάλλουν το αίτημα στο αντίστοιχο helpdesk του κόμβου τους.Μόλις ενεργοποιηθεί η γραμμή τους μπορούν μέσω του e-mail τους να στείλουν και να λάβουν FAX.

 

Περιγραφή χρήσης

Για την αποστολή fax:

  1. Ο χρήστης, μέσω της εφαρμογής email δημιουργεί νέο μήνυμα email, στο οποίο επισυνάπτει το ηλεκτρονικό αρχείο (οποιασδήποτε μορφής, word, excel, powerpoint, pdf, jpg, tif, Unicode txt) που επιθυμεί να στείλει μέσω fax. Σαν ηλεκτρονική διεύθυνση παραλήπτη, γράφει τον αριθμό fax του παραλήπτη με συγκεκριμένο τρόπο σύνταξης, π.χ. εάν α αριθμός fax του παραλήπτη είναι 210-7296212, τότε θα γράψει σαν διεύθυνση παραλήπτη 0Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. . Για την μορφή του αριθμού ισχύουν οι κανόνες της τηλεφωνίας δηλ. όταν πρόκειται για εσωτερική γραμμή fax  του Πανεπιστημίου δεν χρειάζεται καθόλου πρόθεμα

Π.χ η διεύθυνση παραλήπτη θα είχε την παρακάτω μορφή στις ακόλουθες περιπτώσεις:

προς fax εσωτερικό του Πανεπιστημίου : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

προς fax άλλου Πανεπιστημίου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (εφόσον συμμετέχει στο ενοποιημένο δίκτυο)

προς εξωτερικό fax: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

2. Ο χρήστης λαμβάνει αποδεικτικό αποστολής στην εφαρμογή email, το οποίο περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες σχετικά με την αποστολή (κατάσταση, ημερομηνία, ταχύτητα λήψης, διάρκεια κλήσης, σύνολο σελίδων, ποιότητα, FAX αποστολέα, περιγραφή κ.α).

 

Για την λήψη FAX :

Ο χρήστης παραλαμβάνει το fax ως e-mail στα Εισερχόμενα (Inbox). Στο σώμα του μηνύματος περιλαμβάνονται όλες οι απαιτούμενες πληροφορίες σχετικά με την λήψη του fax (κατάσταση, ημερομηνία, ταχύτητα λήψης, διάρκεια κλήσης, σύνολο σελίδων, ποιότητα, FAX αποστολέα, περιγραφή κ.α). Το αρχικό  fax που αποστάλθηκε στον χρήστη , εμφανίζεται στο μήνυμα ως επισυναπτόμενο αρχείο.

 

 

We use cookies
Πατώντας "Συμφωνώ" μας παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση cookies με σκοπό τη μέτρηση και την ανάλυση της επισκεψιμότητας.