Βρίσκεστε εδώ: Δικτύου Φωνής

Δίκτυο Φωνής

Σήμερα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το δίκτυο τηλεφωνίας, υλοποιείται με την τεχνολογία VoIP (Voice over IP) μέσω των αντίστοιχων διατάξεων και συσκευών. Eκμεταλλεύεται το υπάρχον δίκτυο δεδομένων πάνω από το οποίο παρέχει προηγμένες, ολοκληρωμένες και βελτιωμένες υπηρεσίες τηλεφωνίας.Το συγκεκριμένο σύστημα τηλεφωνίας προϋποθέτει δίκτυο ικανοποιητικών ταχυτήτων και υπηρεσίες QoS για την σωστή λειτουργία του.

VoIP

Οι χρήστες της υπηρεσίας Voice Over IP του Πανεπιστημίου Αιγαίου έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν κλήσεις:

  • από παραδοσιακές τηλεφωνικές συσκευές
  • από συσκευές Τηλεφωνίας IP
  • από τερματικούς σταθμούς Η.323, δηλαδή από PCs τα οποία διαθέτουν το κατάλληλο λογισμικό

Με την χρήση της υπηρεσίας VoIP παρέχεται η δυνατότητα  δωρεάν εσωτερικής επικοινωνίας μεταξύ  των χρηστών του πανεπιστημίου Αιγαίου, ενώ ταυτόχρονα, δίνεται οι δυνατότητα στους χρήστες να επικοινωνούν χωρίς χρέωση με χρήστες άλλων Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων.

Κύριος εξωτερικός πάροχος τηλεφωνίας είναι ο ΟΤΕ μέσω συνδέσεων σε κάθε νησί.
 
Το πανεπιστήμιο Αιγαίου έχει θέσει ως στρατηγικό στόχο την ανάπτυξη και συντήρηση, με ίδια μέσα, τηλεπικοινωνιακών υποδομών που θα επιτρέψουν να υπερβεί τους περιορισμούς και τα προβλήματα που παρουσιάζει η εκτεταμένη διασπορά του. Μέσω αυτών θα μπορεί να προσφέρει στους φοιτητές και το ακαδημαϊκό προσωπικό αποτελεσματική και απρόσκοπτη πρόσβαση σε προηγμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για την προώθηση του ερευνητικού τους έργου.We use cookies
Πατώντας "Συμφωνώ" μας παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση cookies με σκοπό τη μέτρηση και την ανάλυση της επισκεψιμότητας.