Βρίσκεστε εδώ: Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Υπηρεσία Τηλεφωνητή Unity (Unity Voice Mail)

Υπηρεσία Τηλεφωνητή Unity (Unity Voice Mail)

Η υπηρεσία απευθύνεται στο εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Σε κάθε εσωτερικό νούμερο μπορεί να ενεργοποιηθεί τηλεφωνητής. Ο χρήστης έχει την δυνατότητα να ορίσει υπό ποιες συνθήκες, οι κλήσεις που δέχεται θα εκτρέπονται στον τηλεφωνητή (π.χ όταν το τηλέφωνο του είναι κατειλημμένο, ή όταν δεν μπορεί να απαντήσει την κλήση). Σε αυτή την περίπτωση, όταν κάποιος καλέσει τον χρήστη και εκείνος δεν απαντήσει, η κλήση εκτρέπεται στον τηλεφωνητή. Ο καλών ακούει τον προσωπικό χαιρετισμό που έχει ορίσει ο χρήστης και στην συνέχεια μπορεί να αφήσει φωνητικό μήνυμα. Ο χρήστης της υπηρεσίας θα πρέπει να ακολουθήσει τα παρακάτω βήματα:

  1. Υποβολή αιτήματος προς το Περιφερειακό Τμήμα Πληροφορικής και Επικοινωνιών
  2. Το ΠΤΠΕ θα προβεί στις απαιτούμενες ρυθμίσεις και εν συνεχεία θα δώσει στον χρήστη τις απαιτούμενες οδηγίες προκειμένου να διαμορφώσει την προσωπική του φωνητική θυρίδα (ορισμός κωδικού, ηχογράφηση του προσωπικό του χαιρετισμού κ.λ.π).

Προκειμένου να ακούσει τα φωνητικά μηνύματα που έχει δεχθεί στον τηλεφωνητή, ο χρήστης θα πρέπει να καλέσει το κεντρικό νούμερο του τηλεφωνητή ο οποίος είναι διαφορετικός για κάθε κόμβο:

Κόμβος Κεντρικό Νούμερο Υπηρεσίας Τηλεφωνητή
Μυτιλήνη 36999
Σάμος 82499
Λήμνος 83249
Σύρος 97299
Ρόδος 99499
Χίος 35899
Αθήνα 92249
  • Εάν ο χρήστης καλέσει από τηλεφωνική συσκευή εντός του Πανεπιστημίου , τότε π.χ καλεί το 36999 και του ζητείται να πληκτρολογήσει το PIN του (προσωπικός κωδικός) ακολουθούμενο από το σύμβολο #.
  • Εάν ο χρήστης καλέσει από τηλεφωνική συσκευή εκτός του Πανεπιστημίου, τότε θα ακολουθήσει την ίδια διαδικασία, αλλά προηγουμένως θα καλέσει 2251036999.

 

Συμπληρωματικά με την Υπηρεσία Τηλεφωνητή, προσφέρεται και η Υπηρεσία Email Ειδοποίησης Τηλεφωνητή Unity (Unity Email Notification). Με την υπηρεσία αυτή ο χρήστης δεν χρειάζεται να καλεί την κεντρική θυρίδα προκειμένου να ακούει τα μηνύματα που του άφησαν όσοι τον κάλεσαν, αλλά τα μηνύματα αυτά αποστέλλονται στο γραμματοκιβώτιο του.

Μέσω αυτής της υπηρεσίας, προσφέρεται η δυνατότητα στον χρήστη να λαμβάνει ως e-mail στο ηλεκτρονικό γραμματοκιβώτιο του, ενημέρωση σχετικά με τις αναπάντητες κλήσεις που δέχθηκε. Επίσης, σε περίπτωση όπου κάποιος καλέσει τον χρήστη και αφήσει φωνητικό μήνυμα στον τηλεφωνητή του, τότε ο χρήστης θα λάβει στο γραμματοκιβώτιο του το μήνυμα αυτό, ως e-mail, με επισυναπτόμενο ένα αρχείο ήχου (τύπου wav).

Η λειτουργία της υπηρεσίας προϋποθέτει την ενεργοποίηση του Προσωπικού Τηλεφωνητή και εν συνεχεία, ρυθμίσεις τηλεφωνητή και απο το helpdesk και απο τους χρήστες.

Για την ενεργοποίηση των υπηρεσιών αυτών, θα πρέπει να προηγηθεί αίτημα στα κατά τόπους HelpDesk, όπως παρατίθενται παρακάτω.

Στην αίτηση που θα αποστέλεται απο τον χρήστη της τηλεφωνικής γραμμής, θα πρέπει να αναφέρονται το εσωτερικό τηλεφωνικό νούμερο στο οποίο γίνεται η ενεργοποίηση, και η ηλεκτρονική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην οποία θα αποστέλλονται τα φωνητικά μηνύματα.

Αφού ενεργοποιηθεί ο τηλεφωνητής σας , θα χρειαστεί να κάνετε κάποιες αρχικές ρυθμίσεις :

Οδηγίες Χρηστών Τηλεφωνητή Unity

 

Λέσβου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Χίου:       Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Λήμνου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σάμου:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σύρου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ρόδου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αθήνας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

We use cookies
Πατώντας "Συμφωνώ" μας παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση cookies με σκοπό τη μέτρηση και την ανάλυση της επισκεψιμότητας.