Βρίσκεστε εδώ: Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Turnitin Φοιτητών

Έλεγχος Λογοκλοπής (Turnitin)

Το Turnitin αποτελεί ένα λογισμικό ανίχνευσης της αντιγραφής και λογοκλοπής ακαδημαϊκών εργασιών. O εκπαιδευτής του μαθήματος έχει την δυνατότητα να ελέγξει-ανιχνεύσει το κατά πόσο οι εργασίες που ανεβάζουν οι φοιτητές του μαθήματος είναι προϊόν δικής τους δουλειάς ή προϊόν αντιγραφής. Οι φοιτητές εκπονούν και υποβάλλουν τις εργασίες τους και το Turnitin συγκρίνει το περιεχόμενο αυτών με άλλες πηγές μέσα από βάσεις δεδομένων που διαθέτει. Με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στον εκπαιδευτή να ελέγχει ως προς την αυθεντικότητά τους και το ενδεχόμενο λογοκλοπής (plagiarism) τις εργασίες, οι οποίες υποβάλλονται από τους φοιτητές του.

Η πρόσβαση στην υπηρεσία του Turnitin μπορεί να γίνει μέσω των Οpen Εclass και Moodle, στις οποίες έχει ενσωματωθεί η λειτουργία του Τurnitin, αλλά και απευθείας στην πλατφόρμα του Turnitin (https://www.turnitin.com).

Για υποστήριξη και αιτήματα που αφορούν το Turnitin μπορείτε να απευθύνεστε στο  αντίστοιχο helpdesk: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Οδηγίες

Οδηγίες χρήσης μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του Turnitin

Οδηγίες χρήσης μέσω της πλατφόρμας Moodle

 Οδηγίες χρήσης μέσω της πλατφόρμας Open Eclass

Turnitin Draft Coach

Το εργαλείο Turnitin Draft Coach αποτελεί πρόσθετη εφαρμογή (add-in) στο Microsoft Word Online (πρόσβαση μέσω του portal Microsoft 365), που σας επιτρέπει να κάνετε ελέγχους στο κείμενο σας.

Χρησιμοποιώντας αυτό το εργαλείο μπορείτε να πραγματοποιήσετε:

  • Έλεγχο ομοιότητας (Similarity Check)
  • Έλεγχο ορθότητας παραπομπών (Citations Check)
  • Έλεγχο γραμματικής (Grammar Guide)

Προσοχή μπορείτε να κάνετε χρήση του Draft Coach μόνο στην online έκδοση του word και όχι στην desktop εγκατάστασή του.

Turnitin: Feedback Studio

Η λειτουργία του Turntin Feedback Studio επιτρέπει τη βαθμολόγηση και το σχολιασμό των εργασιών σας από τους διδάσκοντες μέσα στο περιβάλλον του.

We use cookies
Πατώντας "Συμφωνώ" μας παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση cookies με σκοπό τη μέτρηση και την ανάλυση της επισκεψιμότητας.