Βρίσκεστε εδώ: Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Γενικές Οδηγίες (email) Οδηγίες ρύθμισης Thunderbird

Οδηγίες ρύθμισης Thunderbird

Μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

 1. Αν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείτε το Thunderbird, πηγαίνετε στο επόμενο βήμα καθώς η δημιουργία νέου λογαριασμού ξεκινάει αυτόματα. Αλλιώς επιλέξτε το μενού Edit->Account Settings και στη συνέχεια Account Actions και Add Mail Account.
  account creation 01
 2. Δώστε το ονοματεπώνυμό σας ή όποια στοιχεία σας όπως θέλετε να εμφανίζονται στο πεδίο του αποστολέα όταν στέλνετε μηνύματα. Επίσης την ηλεκτρονική σας διεύθυνση όπως ακριβώς σας έχει δοθεί. Δεν είναι απαραίτητο να δώσετε σε αυτό το σημείο το συνθηματικό σας. Καλό είναι να μην το δώσετε μέχρι να ενεργοποιήσετε τις ρυθμίσεις ασφαλείας.
  account creation 02
 3. Το Thunderbird θα προσπαθήσει να ρυθμίσει μόνο του τα στοιχεία σας. Επιλέξτε Stop και στη συνέχεια Manual Setup.
  account creation 03a
  account creation 03b
 4. Στην ενότητα Server Settings του λογαριασμού που δημιουργήθηκε δώστε τις ρυθμίσεις που βλέπετε όπως ακριβώς τις βλέπετε στην παρακάτω εικόνα για τα πεδία Server Name, Connection Security και Authentication Method και το όνομα χρήστη που σας έχει δοθεί στο πεδίο User Name.
  account creation 04
 5. Επιλέξτε την ενότητα ρυθμίσεων Outgoing Server (SMTP). Αν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείτε το Thunderbird θα υπάρχει ένας και μόνο διακομιστής εξερχόμενης αλληλογραφίας. Επιλέξτε τον και πατήστε Edit. Αλλιώς επιλέξτε Add για να δημιουργήσετε έναν καινούριο.
  account creation 05
 6. Στο πεδίο Description δώστε όποιο περιγραφικό όνομα θέλετε για τις ρυθμίσεις που θα κάνετε. Στο πεδίο User Name δώστε το όνομα χρήστη που σας έχει δοθεί, ενώ στα πεδία Server Name, Port, Connection Security και Authentication Method δώστε τις ρυθμίσες που φαίνονται στην εικόνα όπως ακριβώς τις βλέπετε.
  account-creation 06b
 7. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κεντρική υπηρεσία καταλόγου του Πανεπιστημίου ως βιβλίο διευθύνσεων (address book). Οι ρυθμίσεις που παρουσιάζονται στη συνέχεια ισχύουν εφόσον βρίσκεστε μέσα στο χώρο διευθύνσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου ή εναλλακτικά έχετε συνδεθεί με VPN.
  Από τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας επιλέξτε Composition and Addressing και στη συνέχεια Use a different LDAP server και Edit directories.
  ldap address book 1
 8. Επιλέξτε Add.
  ldap address book 2
 9. Συμπληρώστε τις παρακάτω επιλογές όπως ακριβώς φαίνονται στην εικόνα
  Hostname: msldap.aegean.gr
  Base DN: dc=aegean,dc=gr
  Port number: 636
  Στο πεδίο Name μπορείτε να βάλετε οποιοδήποτε όνομα της επιλογής σας, π.χ. aegean address book ενώ στο πεδία Bind DN συμπληρώνετε το δικό σας username@aegean.gr

  ldap address book 3
 10. Στην καρτέλα Advanced συμπληρώστε τις τιμές που φαίνονται στην εικόνα και πατήστε ΟΚ.
  Search Filter: (objectclass=*) και το
  Scope: Subtree
  Login Method: Simple
  Η επιλογή "Don't return more than" Χ results καθορίζει πόσα αποτελέσματα το πολύ θα επιστρέφει η αναζήτηση και την ορίζετε κατά προτίμηση, αρκεί να μην είναι μηδέν.
  ldap address book 4
 11. Ξαναπατήστε ΟΚ και όταν επιστρέψετε στην ενότητα "Composition and Addressing" των προτιμήσεών σας επιλέξτε το σύνολο των ρυθμίσεων που κάνατε με το όνομα που τους δώσατε, π.χ. aegean address book.
  ldap address book 5

 

 

 

 

We use cookies
Πατώντας "Συμφωνώ" μας παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση cookies με σκοπό τη μέτρηση και την ανάλυση της επισκεψιμότητας.