Βρίσκεστε εδώ: Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Γενικές Οδηγίες (email) Ρύθμιση των λογαριασμών για ασφαλή επικοινωνία e-mail

Ρύθμιση των λογαριασμών για ασφαλή επικοινωνία e-mail


Ανακοίνωση για χρήστες του Outlook Express,
οι οποίοι θα ήθελαν να ρυθμίσουν τα account τους
για ασφαλή επικοινωνία e-mail.

Έχει ενεργοποιηθεί στον mailserver του Πανεπιστημίου η ασφαλής επικοινωνία e-mail με τα πρωτόκολλα secure imap, secure pop3 & secure smtp.

Για να ρυθμίσετε το account σας με ασφαλή επικοινωνία πρέπει να κάνετε τις παρακάτω ρυθμίσεις ανάλογα με το πρωτόκολλο που χρησιμοποιείτε.
Για το πρωτόκολλο imap ο server είναι imap.aegean.gr
Για το πρωτόκολλο pop3 ο server είναι pop3.aegean.gr
Για το πρωτόκολλο smtp ο server είναι smtp.aegean.gr

Οι ρυθμίσεις είναι οι εξής

  • Για το πρωτόκολλο imap Ανοίγετε το outlook express και επιλέγετε από την γραμμή εργαλείων tools/accounts και στην συνέχεια επιλέγετε την καρτέλα mail. Επιλέγετε με το ποντίκι το account σας με διπλό κλικ και επιλέγετε properties. Επιλέγετε την καρτέλα servers και στην επιλογή incoming mail(IMP) Τέλος κάνετε apply και πατάτε ok. πληκτρολογείτε imap.aegean.gr. Στην συνέχεια επιλέγετε την καρτέλα advanced και επιλέγετε στο incoming mail (IMAP) την επιλογή “this server requires a secure connection”. Τέλος κάνετε apply και πατάτε ok.
     
  • Για το πρωτόκολλο pop3 Ανοίγετε το outlook express και επιλέγετε από την γραμμή εργαλείων tools/accounts και στην συνέχεια επιλέγετε την καρτέλα mail. Επιλέγετε με το ποντίκι το account σας με διπλό κλικ και επιλέγετε properties. Επιλέγετε την καρτέλα servers και στην επιλογή incoming mail(POP3) πληκτρολογείτε pop3.aegean.gr. Στην συνέχεια επιλέγετε την καρτέλα advanced και επιλέγετε στο incoming mail(POP3) την επιλογή “this server requires a secure connection”. Τέλος κάνετε apply και πατάτε ok.
     
  • Για το πρωτόκολλο SMTP Ανοίγετε το outlook express και επιλέγετε από την γραμμή εργαλείων tools/accounts και στην συνέχεια επιλέγετε την καρτέλα mail. Επιλέγετε με το ποντίκι το account σας με διπλό κλικ και επιλέγετε properties. Επιλέγετε την καρτέλα servers και στην επιλογή outgoing mail(SMTP) πληκτρολογείτε smtp.aegean.gr. Στην συνέχεια επιλέγετε την καρτέλα advanced και επιλέγετε στο outgoing mail(SMTP)την επιλογή “this server requires a secure connection”. Τέλος κάνετε apply και πατάτε ok.

Για περισσότερες πληροφορίες ή βοήθεια απευθυνθείτε στο τοπικό σας helpdesk.

We use cookies
Πατώντας "Συμφωνώ" μας παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση cookies με σκοπό τη μέτρηση και την ανάλυση της επισκεψιμότητας.