Βρίσκεστε εδώ: Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Γενικές Οδηγίες (email) Οδηγίες Ρύθμισης του MS Outlook 2007 - 2010

Οδηγίες Ρύθμισης του MS Outlook 2007 - 2010

Οδηγίες ρύθμισης του MS Outlook 2007.

Οι ρυθμίσεις που πρέπει να πραγματοποιήσετε στο Outlook διαφέρουν ανάλογα με το αν ο υπολογιστής σας βρίσκεται εντός ή εκτός του Πανεπιστημίου. Στην πρώτη περίπτωση ακολουθήστε τις αμέσως παρακάτω οδηγίες. Αλλιώς, θα πρέπει είτε να συνδεθείτε με VPN πριν κάνετε τις ρυθμίσεις που αναφέρονται εκεί ή προτιμότερα να χρησιμοποιήσετε τις ρυθμίσεις σύνδεσης HTTPS.

Ρυθμίσεις Outlook εντός του δικτύου του Πανεπιστημίου

 1. Αφού εγκαταστήσετε τα προγράμματα του MS Office 2007 ή 2010, για να ρυθμίσετε το MS Outlook, θα πρέπει να πάμε από την έναρξη (start), στον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) να επιλέξετε την Αλληλογραφία (Mail)
  step1 b
 2. Αν εμφανιστεί η παρακάτω οθόνη επιλέξτε Εμφάνιση των προφίλ και προχωρήστε στο επόμενο βήμα.
  step1 c
 3. Επιλέξτε Προσθήκη και στη συνέχεια ΟΚ για να δημιουργήσετε ένα νέο προφίλ. Στη συνέχεια επιλέξτε ένα όνομα για το νέο προφίλ και μετά ΟΚ.
  step2step3
 4. Επιλέξτε να ρυθμίσετε τον mail server χειροκίνητα - Μη αυτόματη διαμόρφωση ρυθμίσεων διακομιστή ή πρόσθετων τύπων(Manually configure server settings or additional server types) και πατήστε επόμενο
  step4
 5. Επιλέξτε την 2η επιλογή (Microsoft Exchange ή συμβατή υπηρεσία) και πατήστε επόμενο
  step5
 6. Δίνετε τα στοιχεία του MS Exchange Server: mailhost.aegean.gr, το username σας όπως σας το έχει δώσει η Υπηρεσία Πληροφορικής, και επιλέξτε Έλεγχο Ονόματος (Check Name). Τέλος πριν πατήσετε επόμενο δεν πρέπει να παραλείψετε να από-επιλέξετε την επιλογή: Χρήση της κατάστασης λειτουργίας Cached Exchange (Use Cached Exchange Mode):
   crossroads1
 7. Ο λογαριασμός σας έχει δημιουργηθεί με επιτυχία. Πατήστε τέλος.
  telos

Ρυθμίσεις Outlook για σύνδεση HTTPS

Ακολουθήστε τις προηγούμενες οδηγίες μέχρι και το βήμα 5. Στη συνέχεια προχωρήστε στα παρακάτω βήματα:

 1. Στο πεδίο Διακομιστής του Microsoft Exchange επιλέξτε mailhost.aegean.gr και στο πεδίο Όνομα χρήστη το όνομα χρήστη που σας έχει δοθεί. Στη συνέχεια επιλέξτε Περισσότερες Ρυθμίσεις και όταν τις πραγματοποιήσετε στο επόμενο βήμα, επιλέξτε Επόμενο.
 2. Ενεργοποιήστε την επιλογή Σύνδεση με το Microsoft Exchange μέσω HTTP και στη συνέχεια επιλέξτε Ρυθμίσεις διακομιστή μεσολάβησης του Exchange. Όταν τελειώσετε με τις ρυθμίσεις του επόμενου βήματος, επιλέξτε OK.
  stepb 2
 3. Στο πεδίο Ρυθμίσεις σύνδεσης πληκτρολογήστε webmail.aegean.gr, στο πεδίο Ρυθμίσεις ελέγχου ταυτότητας επιλέξτε Βασικός έλεγχος ταυτότητας και τελικά ΟΚ.
  stepb 3
 4. Το Outlook σας συγχαίρει. Τελειώσατε!
  telos

 

We use cookies
Πατώντας "Συμφωνώ" μας παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση cookies με σκοπό τη μέτρηση και την ανάλυση της επισκεψιμότητας.