Βρίσκεστε εδώ: Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Γενικές Οδηγίες (email) Οδηγίες σύνδεσης από 'ξένα' δίκτυα

Οδηγίες σύνδεσης από 'ξένα' δίκτυα

Οδηγίες σχετικά με την δυνατότητα ανάγνωσης/αποστολής email,

από δίκτυα εκτός του Πανεπιστημίου Αιγαίου (ADSL)

 

Είναι βασική αρχή ασφαλείας που ακολουθείται από όλα τα δίκτυα, όταν η σύνδεση γίνεται από το δίκτυο ενός φορέα να μην είναι δυνατή η χρήση των mail servers ενός άλλου φορέα για την αποστολή  μηνυμάτων. Η άρνηση αποστολής μηνυμάτων σ΄ αυτή τη περίπτωση δεν είναι βλάβη η κάποιο μειονέκτημα.

Τον  περιορισμό  αυτόν τον συναντάμε κατά  τη χρήση  προγραμμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, (Outlook, Thunderbird κλπ). Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στο  webmail (πρόσβαση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο   από το http://webmail.aegean.gr 

Η νέα αυτή δυνατότητα βασίζεται στην ενεργοποίηση ελέγχου ταυτότητας (SMTP authentication). Το SMTP authentication είναι ένα εξελιγμένο χαρακτηριστικό που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.  Για την ενεργοποίηση του θα πρέπει στην εφαρμογή Οutlook Εxpress να εκτελέσετε τα παρακάτω βήματα:

 

·         Από την γραμμή μενού επιλέγουμε "Εργαλεία->Λογαριασμοί.

·         Μεταβαίνουμε στην καρτέλα αλληλογραφία

·         Επιλέγουμε τον λογαριασμό αλληλογραφίας μας και πατάμε το πλήκτο "ιδιότητες"

·         Στο παράθυρο που εμφανίζεται επιλέγουμε "Διακομιστές" και σημειώνουμε την επιλογή "Απαιτείται έλεγχος ταυτότητας από τον διακομιστή".

·         Επιβεβαιώνουμε  ότι χρησιμοποιούμε τους mail servers του Πανεπιστημίου Αιγαίου (pop3.aegean.gr ως διακομιστή εισερχόμενης και smtp.aegean.gr ως διακομιστή εξερχόμενης αλληλογραφίας).

·         Ειδική ρύθμιση για την δυνατότητα ανάγνωσης/αποστολής email : Χρήση της θύρας 587  αντί της 25.
Αρχικά θα πρέπει να έχετε κάνει τις ρυθμίσεις του SMTP authentication όπως αναφέρεται πιο πάνω. Στη συνέχεια στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας στο πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και  στην καρτέλα «Για προχωρημένους», «Advanced» ή «More settings» θα  πρέπει να ορίσετε στον διακομιστή εξερχόμενης αλληλογραφίας  αντί για τη θύρα 25, τη θύρα 587.

 

 

Περιορισμοί: Δεν λειτουργεί η ασφαλής σύνδεση στο Outlook Express. (Λειτουργεί σε Mozilla,  Microsoft Outlook και άλλα σύγχρονα προγράμματα αλληλογραφίας που υποστηρίζουν TLS ή αυτόματη επιλογή μεταξύ TLS/SSL) 

Ανάλογη διαδικασία  μπορεί  να ακολουθήσει κανείς και σε άλλα προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με POP ( Microsoft Outlook, Mozilla κλπ) 

Προσοχή! Η συγκεκριμένη λύση αφορά μόνο στην δυνατότητα  αποστολής/λήψης emails. Για άλλα περιορισμούς που οφείλονται στις συνδέσεις μέσω τρίτων φορέων θα πρέπει να κάνετε χρήση της υπηρεσίας VPN

Σας ευχαριστούμε που αξιοποιείτε τις υπηρεσίες μας και μας βοηθάτε ώστε να γίνουν καλύτερες.

We use cookies
Πατώντας "Συμφωνώ" μας παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση cookies με σκοπό τη μέτρηση και την ανάλυση της επισκεψιμότητας.