Βρίσκεστε εδώ: Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Γενικές Οδηγίες (email) Οδηγίες δημιουργίας κανόνων στο MS Outlook 2007

Οδηγίες δημιουργίας κανόνων στο MS Outlook 2007

Οδηγίες δημιουργίας και ενεργοποίησης κανόνων στο MS Outlook 2007

Για δημιουργία και ενεργοποίηση κανόνων μέσα από το Outlook (οι κανόνες αποθηκεύονται στον Διακομιστή) πηγαίνουμε στον κατάλογο Εισερχόμενα (Inbox) και στην συνέχεια πατάμε το κουμπί Οργάνωση. Αν δεν υπάρχει το συγκεκριμένο κουμπί μπορούμε να επιλέξουμε από το μενού Εργαλεία – Κανόνες και ειδοποιήσεις.

image001

Στην συνέχεια επιλέγουμε Οδηγός κανόνων.

image003

Στο επόμενο παράθυρο επιλέγουμε Δημιουργία κανόνα

image004

Το επόμενο βήμα είναι να επιλέξουμε τον τύπο κανόνα που επιθυμούμε να φτιάξουμε. Σε περιπτώσεις που θέλουμε να αποφύγουμε μηνύματα με βάση κάποιο συγκεκριμένο περιεχόμενο (λέξεις σε κείμενο ή θέμα) θα πρέπει να επιλέξουμε την Μετακίνηση σε φάκελο των μηνυμάτων με συγκεκριμένες λέξεις στο θέμα και στην συνέχεια Επόμενο.

image005

Στο επόμενο διαλογικό παράθυρο επιλέγουμε αρχικά τα σημεία του μηνύματος στα οποία αρκεί να εμφανίζεται το κείμενο που αναζητούμε για να ενεργοποιηθεί ο κανόνας (π.χ. στο θέμα, στο κυρίως κείμενο, στη διεύθυνση αποστολέα κτλ). Αυτό γίνεται επιλέγοντας τα αντίστοιχα τετράγωνα στο επάνω μέρος του διαλογικού παραθύρου. Στο κάτω μέρος κάνοντας κλικ πάνω στο κείμενο συγκεκριμένες λέξεις δίνουμε τις λέξεις για τις οποίες θέλουμε να ενεργοποιείται ο κανόνας. 

image006


Κάνοντας κλικ στο συγκεκριμένες λέξεις της προηγούμενης εικόνας μπορείτε να επιλέξετε διάφορες φράσεις οι οποίες ελέγχονται διαζευκτικά. Για κάθε φράση που γράφετε στο πεδίο εισαγωγής κειμένου πάνω αριστερά θα πρέπει να πατάτε το κουμπί προσθήκη για να προστεθεί στην λίστα αναζήτησης, όπως στην εικόνα παρακάτω.

image007

Πατώντας Επόμενο μεταφέρεστε σε μία παρόμοια με την προηγούμενη οθόνη όπου μπορείτε να επιλέξετε τις ενέργειες που θα πραγματοποιούνται όταν ένα μήνυμα ταιριάζει με τον κανόνα. Στην παρακάτω εικόνα για παράδειγμα έχει επιλεγεί στο επάνω μέρος του παραθύρου η μετακίνηση του μηνύματος σε κάποιο φάκελο. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε το φάκελο στον οποίο θα μετακινηθεί το μήνυμα κάνοντας κλικ στο όνομα φακέλου στο κάτω μέρος του παραθύρου.

image008

Παρακάτω μας δίνεται η δυνατότητα να δηλώσουμε περιπτώσεις εξαίρεσης του κανόνα που φτιάξαμε.

image009

Στο τέλος ορίζουμε ένα όνομα για τον κανόνα που δημιουργήσαμε και επιλέγουμε Τέλος. Αν επιλέξετε την "Άμεση εφαρμογή του κανόνα σε μηνύματα του φακέλου...", ο κανόνας θα εφαρμοστεί και σε μηνύματα που έχετε πάρει στο παρελθόν. Αλλιώς θα ισχύει για όσα λάβετε στο μέλλον. 

image010

Εικόνα 10

Για έλεγχο του κανόνα μπορείτε να κάνετε προώθηση ένα από τα μηνύματα για τα οποία θα έπρεπε να ισχύει ο κανόνας προς το email σας για να διαπιστώσετε ότι λειτουργεί κανονικά.

Θα πρέπει να γίνεται τακτικά έλεγχος και οριστική διαγραφή των emails που βρίσκονται στο φάκελο ‘Διαγραμμένα’ ή ‘Deleted Items και να  γίνεται εκκαθάριση των απεσταλμένων emails που δεν χρειάζονται και αποθηκεύονται αυτόματα στον φάκελο ‘Απεσταλμένα’ ή  ‘Sent Items’, ώστε να γίνεται εξοικονόμηση αποθηκευτικού χώρου καθώς επίσης και για λόγους ταχύτητας.

We use cookies
Πατώντας "Συμφωνώ" μας παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση cookies με σκοπό τη μέτρηση και την ανάλυση της επισκεψιμότητας.