Βρίσκεστε εδώ: Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Γενικές Οδηγίες (email) Οδηγίες ανάγνωσης κεφαλίδων μηνυμάτων Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου

Οδηγίες ανάγνωσης κεφαλίδων μηνυμάτων Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου

Οδηγίες ανάγνωσης κεφαλίδων μηνυμάτων Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου

 (περιλαμβάνονται οδηγίες για τις εναλλακτικές Microsoft Outlook, Outlook Express και WebAccess)

Οδηγίες για το Microsoft Outlook

 1. Διπλό κλικ στο συγκεκριμένο μήνυμα ώστε να ανοίξει σε ανεξάρτητο παράθυρο
 2. Επιλέγετε από το μενού Προβολή -> Επιλογές
 3. Στο παράθυρο που εμφανίζεται απεικονίζονται οι επικεφαλίδες του μηνύματος στο σημείο κεφαλίδες Internet:
  headers 002

Μπορείτε να διαβάσετε τις κεφαλίδες επι τόπου κατεβάζοντας τη ράβδο κύλισης ή επιλέξτε με το ποντίκι το κείμενο των κεφαλίδων, κάντε δεξί κλικ -> copy και paste σε ένα έγγραφο word αν θέλετε να τις διαβάσετε με μεγαλύτερη άνεση.

Παράδειγμα:

Στο παράδειγμα που ακολουθεί (έχουν αντιγραφεί οι επικεφαλίδες) φαίνεται σε κόκκινο χρώμα ποιος είναι ο πραγματικός αποστολέας, ανεξάρτητα από τη διεύθυνση αποστολέα στο πεδίο From: με μπλε γράμματα που φαίνεται στην απλή διαδικασία ανάκτησης ενός μηνύματος (η οποία μπορεί να είναι εικονική π.χ. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

headers 003

Οδηγίες για το Outlook Express

 1.  Διπλό κλικ στο συγκεκριμένο μήνυμα ώστε να ανοίξει σε ανεξάρτητο παράθυρο
 2.  Επιλέγετε από το μενού File -> Properties
  headers 004b
 3.  Στο παράθυρο που ακολουθεί επιλέξτε Details.
  headers 005
 4. Μπορείτε να διαβάσετε τις κεφαλίδες επι τόπου κατεβάζοντας τη ράβδο κύλισης ή επιλέξτε με το ποντίκι το κείμενο των κεφαλίδων, κάντε δεξί κλικ -> copy και paste σε ένα έγγραφο word αν θέλετε να τις διαβάσετε με μεγαλύτερη άνεση.
  headers 006

Δείτε ένα παράδειγμα.

Οδηγίες για πρόσβαση σε Email μέσω Web

Διπλό κλικ στο μήνυμα για να ανοίξει σε δικό του παράθυρο και μετά κλικ στο εικονίδιο Ιδιότητες μηνύματος (στον κόκκινο κύκλο). Οι επικεφαλίδες του μηνύματος θα εμφανιστούν σε ένα παράθυρο και μπορείτε να τις δείτε όπως και στις παραπάνω οδηγίες χρησιμοποιώντας τις μπάρες κύλισης ή επικολλώντας τις σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου.

headers 007b

 

 

We use cookies
Πατώντας "Συμφωνώ" μας παρέχετε τη συγκατάθεσή σας για τη χρήση cookies με σκοπό τη μέτρηση και την ανάλυση της επισκεψιμότητας.