Νέα Πολιτική Χρήσης Δεδομένων / Privacy απο το Google

 Η Google απο τις αρχές Μαρτίου 2012 θα γνωρίζει πολύ περισσότερο για το ποιοι είστε και τι κάνετε στο Web.
 
Οπως ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα σχεδιάζει να  παρακολουθεί τις δραστηριότητες των χρηστών σε όλες σχεδόν τις υπηρεσίες της όπως το YouTube, Gmail και φυσικά την μηχανή αναζήτησης της. Οι αλλαγές αυτές αφορούν ολες τις υπηρεσίες του Google εκτός από το Google Wallet, το Chrome και το Google Books. Η εταιρεία τόνισε ότι η αλλαγή θα ισχύει μόνο για τους χρήστες που είναι συνδεδεμένοι με τους Google λογαριασμούς τους.
 
Η Google συλλέγει ήδη αυτές τις πληροφορίες, αλλά για πρώτη φορά, έχει σκοπό να συνδυάζει στοιχεία ωστε να εχει μια πληρέστερη εικόνα των χρηστών της.
 
Οι χρήστες των υπηρεσιών αυτών δεν θα είναι σε θέση να επιλέξουν την μη εφαρμογή αυτής τη πολιτικής. Αρκετοί ειδικοί λένε ότι αυτή η αλλαγή πολιτικής θα προκαλέσει μεγαλύτερο έλεγχο και διείσδυση  στην ιδιωτικότητα μας.
 
Απο την άλλη πλευρα η Google λεει οτι η κίνηση αυτή θα βοηθήσει την καλύτερη προσαρμογή των διαφημίσεων στις προτιμήσεις των χρηστών αλλά και στις αναζητησεις τους. Ισχυρίζεται επίσης οτι οι καταναλωτές θα μπορούσαν επίσης να επωφεληθούν. Όταν κάποιος ψάχνει π.χ. για τη λέξη "εστιατόριο", η Google θα έχει μια καλύτερη ιδέα βασει του προφιλ του χρήστη βασει προηγούμενων αναζητήσεων, περιεχομένου email κλπ για το τι ειδους φαγητό ενδιαφέρεται ο χρήστης και να προτείνει links βασει της γεωγραφικής του θέσης. Η αν για παραδειγμα κάποιος χρησιμοποιεί το Google Calendar για προγραμματισμό δραστηριοτήτων θα μπορούσε να ενημερωθεί αυτόματα π.χ. για εκδηλώσεις που έχουν σχέση με τα ενδιαφέροντα του χρηστη.
 
Το περιεχόμενο λοιπόν των μηνυματων μας στο gmail μπορει να επηρεάσουν την εμπειρία μας σε φαινομενικά άσχετες ιστοσελίδες όπως το YouTube.
 
Παρομοίως το Google μπορεί να συλλέξει πληροφορίες για τους χρήστες όταν ενεργοποιήσετε ένα Android κινητό τηλέφωνο η tablet.
 
Ορισμένοι αναλυτές πιστευουν οτι αυτή η κίνηση της Google στοχεύει την Apple και το Facebook που έχουν με μεγαλη επιτυχία ηδη φτιάξει συστηματα που τραβούν την προσοχή των χρηστών τους βασει των συνηθειών τους στο Διαδίκτυο.
 
Το Google λεει οτι με αυτη την κίνηση "θα αντιμετωπίζουμε τον χρήστη σε όλα τα προϊόντα μας με τον ίδιο τρόπο, που θα σημαίνει μια απλούστερη και καλύτερη εμπειρία"
 
Δείτε μια παρουσίαση που ισως βοηθήσει ώστε να κατανοηθεί η νέα πολιτική.
Αρχική Σελίδα Ασφάλεια Συστημάτων Νέα & Ανακοινώσεις Νέα Πολιτική Χρήσης Δεδομένων / Privacy απο το Google