Πρόσβαση σε shares

Κατ' αρχάς για να έχετε πρόσβαση σε διαμοιραζόμενα αρχεία (shares) πρέπει ο υπολογιστής σας να βρίσκεται μέσα στο χώρο διευθύνσεων του Πανεπιστημίου ή να έχετε συνδεθεί με VPN (σχετικές οδηγίες εδώ).

Αν η διεύθυνση του φακέλου σας έχει σταλεί με ημέιλ, μπορείτε να κάνετε κλικ επάνω της αν διαβάζετε το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο με το Outlook. Δεν μπορείτε να κάνετε το ίδιο αν διαβάζετε τα μηνύματά σας μέσω του Outlook web access χρησιμοποιώντας κάποιο πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο όπως το Chrome ή το Firefox. Σε αυτήν την περίπτωση κάντε copy τη διεύθυνση που σας ενδιαφέρει και ξεκινήστε το File explorer των windows. Ο File explorer είναι το πρόγραμμα πλοήγησης στο σύστημα αρχείων του υπολογιστή και μπορείτε να τον βρείτε

αν έχετε windows 8 ή 10, κάνοντας κλικ στο αντίστοιχο εικονίδιο στην μπάρα εργασιών, ή κάνοντας δεξί κλίκ στο κάτω αριστερά μέρος της οθόνης και επιλέγοντας File explorer στο αναδυόμενο μενού.

αν έχετε windows 7, κάνοντας κλικ στο αντίστοιχο εικονίδιο στη μπάρα εργασιών ή κάνοντας κλικ στο κάτω αριστερά μέρος της οθόνης και επιλέγοντας "Υπολογιστής" ή "Computer" στο μενού.

Έχοντας ανοίξει το File Explorer μπορείτε να κάνετε paste τη διεύθυνση που σας ενδιαφέρει στο σημείο που φαίνεται στην εικόνα.

Αν καταφέρετε να βρείτε το φάκελο που σας ενδιαφέρει και κρίνετε ότι υπάρχει πιθανότητα να τον επισκέπτεστε συχνά, μπορείτε να τον προσθέσετε στις "αγαπημένες" σας τοποθεσίες (κάνοντας δεξί κλικ στο "Favorites" και στη συνέχεια κλικ στο "add current location to favorites") από όπου θα μπορείτε να τον βρίσκετε με ένα κλικ.

Στην περίπτωση που ο υπολογιστής σας δεν είναι ενταγμένος στο domain AEGEAN.GR, όπως για παράδειγμα αν βρίσκεστε εκτός πανεπιστημίου, θα σας ζητηθεί όνομα χρήστη και συνθηματικό. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα στοιχεία σας στο πανεπιστήμιο γράφοντας το πρόθεμα AEGEAN\ πριν το όνομα χρήστη σας.

Επίσης, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε τη διεύθυνση \\aegean.gr\ αντί για την \\aegean\.